آفتامات اتومبیل چیست ؟
رگلاتوری که در دینام وجود دارد در میان اکثر مردم به آفتامات معروف می باشد اسم یکی از قطعات مهم دینام به حساب می آید . آفتامات موجود در دینام کنترل کردن جریان الکتریکی در ورودی آرمیچر را عهده دار است . در حالتی که مقدار توان الکتریکی که تولید می کند در استاتور به نیروی مغناطیسی آرمیچر وابسته می باشد ، آفتامات با کنترل جریان ورودی آرمیچر به حالت مستقیم بر توان خروجی دینام تاثیر بسزایی داشته است .
در این حالت باید گفت آفتامات دینام می تواند بر توان الکتریکی خروجی دینام به نحوی نظارت گر باشد . جنس ریگلاتورهای دینام قبل ها از رله و مقاومت سیمی بودند و به آنها آفتامات می گفتند ، البته این اسم در دنیای امروز برای رگلاتور دینام بکار می گیرند .
امروزه برای ساختن رگلاتور یا همان آفتامات دینام از قطعه های مختلف الکترونیکی استفاده می شود اما معمولا از مدار مقایسه کننده ترانزیستوری دارا می باشند که از دقت بالایی برخوردار می باشد و کار آمد تر از سیستم رله ای است .
وظیفه آفتامات خودرو چیست ؟
رگولاتور یا به عبارتی همان آفتامات برای کنترل ولتاژی که تولید می شود و جریان مصرفی آن مورد استفاده قرار گرفته می شود و با این کار گفته شده به نوعی سبب جلوگیری از آسیب دیدن و سوختن مولد برق و مصرف کننده ها می باشد . یا می توان گفت رابطی ما بین باتزی و دینام ماشین می باشد .
البته ناگفته نماند که در صورتی که دور موتور افزایش یافت ولتاژ برق تولیدی در دینام هم بالا می رود . این بالا رفتن برق تولیدی در صورتی که از حد مجاز افزایش یابد سبب سوختن مصرف کننده های خودرو و یا باعث آسیب رسیدن به آنها می شود .
البته ناگفته نماند که در حالتی که دور موتور پایین بوده باشد و یا موتور در حالت خاموش بوده باشد دینام به باتری اتصال می یابد . سپس جریان برق از باتری به دینام انتقال داده می شود و در نهایت باعث سوختن دینام می شود . پس باید برای جلوگیری از مواردی که ذکر شد از قطعه ای به اسم رگولاتور یا آفتامات مورد استفاده قرار دهیم .
دینام خودرو چیست ؟
در حالتی که بخواهیم در یک جمله وظیفه دینام را توضیح داده باشیم باید گفته باشیم که دینام وظیفه تولید و تأمین برق مورد نیاز خودرو را زمان روشن بودن خودرو به عهده دارد . در حقیقت نبود دینام سبب خالی شدن برق باتری هم می شود .
به عبارتی می توان گفت که وظیفه دینام این می باشد که انرژی مکانیکی موجود را تبدیل به انرژی الکتریکی کند و همچنین جریان تولیدی موجود را که یک جریان مستقیم می باشد به باتری می فرستد تا برق مورد نیاز بخش های مختلف خودرو را تأمین کند . در ضمن ناگفته نماند که دینام هم زمان وظیفه شارژ مجدد باتری را هم به عهده دارد . پس در صورتی که دینام خراب شود و به درستی کار نکند ، باتری فقط در زمان بسیار محدودی قادر است برق مورد نیاز خودرو را تأمین کند و باعث متوقف شدن اتومبیل شما شود .
تفاوت دینام و آلترناتور چیست ؟
در دنیای امروز در خودرو های جدید از آلترناتور به جای دینام استفاده می شود که به اصطلاح به آن دینام آلترناتور گفته می شود . در تشریح کردن تفاوت بین دینام و آلترناتور می توان به نقطه ضعف دینام های قدیمی اشاره کرد . البته در نظر داشته داشته باشید که دینام های قدیمی در دورهای پایین موتور قادر نبودند جریان برق کافی را برای خودرو تولید بکنند . البته از آنجایی که خودرو ها در شهرهای بزرگ اکثرا در ترافیک گیر می کنند و دور موتور در این موقع ها بسیار افت می کند ، به همین علت اتومبیل ها با کمبود برق مواجه می شوند . در واقع دینام های قدیمی قادر نبودند در ترافیک و راهبندان ، باتری را به درستی شارژ کنند . این مشکل را خودرو سازان در دینام های الترناتور حل کردند.
منبع : امداد خودرو تبریز
نوشتههای تازه
آخرین دیدگاهها
- امدادیاب در دینام خودرو چیست؟
- emdad102.com در آفتامات اتومبیل چیست ؟
- امداد خودرو تبریز در آفتامات اتومبیل چیست ؟
- emdad102.com در ایموبلایزر چیست؟
- اسدی در ایموبلایزر چیست؟
2 دیدگاه. همین الان خارج شوید
مقاله مفیدی بود ممنون از شما
لطفا از سایت ما نیز دیدن فرمایید باتشکر
https://emdadchakavak.com/%D8%A7%D9%85%D8%AF%D8%A7%D8%AF-%D8%AE%D9%88%D8%AF%D8%B1%D9%88-%D8%AA%D8%A8%D8%B1%DB%8C%D8%B2/
سلام ممنون از امداد چکاوک ارس